Telefonszám:0670/6085383

e-mail:karnislift@gmail.com

 

 

 

 

A leggyakrabban feltett kérdések

A KARNISLIFT felszereléséhez szükséges-e speciális szerszám, vagy tudás?

Nem! A KARNISLIFT felszerelése nem bonyolultabb egy hagyományos karnis felszerelésénél. Ugyan olyan szerszámokra van szükség s felszereléséhez. Minden termékcsaládnál megtalálja a részletes, ábrákat is tartalmazó szerelési leírást, amit onnan le is tölthet! FIGYELEM! Ha saját maga kívánja felszerelni a terméket járjon el körültekintően, ügyeljen testi épségére és mindíg legyen segítője a létrán végzendő műveleteknél, mert a létráról végzett munka fokozott veszélyeket hordoz!

Régi karnisokhoz használható, utólag felszerelhető a KARNISLIFT?

Igen! A KARNISLIFT sokféle régi karnishoz alkalmazható. Erre a legalkalmasabb a "VIOLA" termékcsalád.

Milyen hosszú, milyen magasra szerelt karnishoz jó a KARNISLIFT? Mekkora súlyú föggönyhöz jó?

A két konzolos (legfeljebb 2 m hosszú karnis) összeállítások max. 10 kg tömegű nedves függönyhöz javasoltak, míg a motoros automatával szállított csomag max. 25 kg tömegű függönyhöz javasolt. 10 kg össztömeg (vizes függöny+karnis) fölött mindenképpen a motoros gurtnihúzó alkalmazását javasoljuk!

A KARNISLIFT alapcsomag 2 db görgős konzolt, 1 db gurtnis kézi működtetésű redőnyautomatát, zsinórokat, szerelési anyagokat tartalmaz. Ez általában elegendő majdnem minden fémkarnishoz 2 m hosszig. A 2,01-3,5 m közötti hosszúságú karnisok esetén minden esetben szükséges ajánljuk a harmadik konzol alkalmazása, ami megakadályozza a karnis belógását, lehajlását középen. Mi max. 6 m-es karnist tudunk szállítani, ahhoz összesen 5 konzolra van szükség.

A leggyakrabban használt gurtnis redőnyautomata max. 3.5 m gurtnit tud tárolni, az automata javasolt szerelési magassága 1 m, így a legnagyobb karnis magasság 4.5 m lehet. Ha ettől magasabbra szerelt karnist kíván mozgatni, vagy alacsonyabbra szerelni az automatát, hogy a karnist lejjebb tudja engedni, pl. ülő helyzetű függöny kezeléshez, akkor javasoljuk a szintén kézi működtetésű, gigant automatánk használatát, ami képes legalább 8 m gurtnit befogadni, így elérhető a 9 m-es magasság.

Biztonság!

Karnis, vagy KARNISLIFT szerelésekor mindíg tartsa be a biztonsági előírásokat! A szereléshez elengedhetetlen a létra és az elektromos fúrógép használata. Amikor létrát használ gondoskodjon segítőről, fogóról aki biztosítja a létra helyzetét. Az eletromos fúrógép használatakor ügyeljen az érintésvédelmi szabályok betartására!

FIGYELEM!

Miután kijelölte a fúrandó lyukak helyét, mindíg győződjön meg arról, hogy nem fúr-e bele villanyvezetékbe, vízvezetékbe, esetleg falfűtésbe, stb.!